Smokvica Ada

Detalji i postavka ozvučenja

Zdravo 🙂
U ovom kratkom tekstu ćemo vas upoznati sa našom postavkom u restoranu Smokvca na Adi.

Postavka DJ-a je uvek na istom mestu.
Smokvica nema svoje ozvučenje, tako da ga mi obezbeđujemo.

Glavno ozvučenje (koje se sastoji od dva basa i dva satelita) je odmah ispred DJ pulta (vidi se na prve tri slike).
Tačno preko puta DJ-a (pored table sa imenima mladenaca), ako raspored stolova to dozvoljava, postavljamo jedan dopunski zvučnik (obeležen na slici belom strelicom).

Ako je lepo vreme, skup gostiju se dešava ispred restorana, a matičar preko puta restorana. Tu takođe postavljamo jedan zvučnik koji radi na manjoj snazi dok se gosti skupljaju, i nakon toga služi za ozvučavanje matičara (za koga obezbeđujemo bežični mikrofon). Ako pored matičara imate i prevodioca, potrebno je da nam to najavite ranije, da bi obezbedili dodatni mikrofon.

Ukoliko imate goste koji sede na spratu, zvučnik koji je napolju se nakon oficijalnog dela premešta na sprat, tako da ceo prostor bude pokriven zvukom.

Jačina dodatnih zvučnika se može prilagođavati po želji, a mogu se i potpuno isključiti u bilo kom trenutku.
Iako kod nas muzika nikada nije preglasna, savet je da starije ljude ne stavljate da sede baš odmah ispred zvučnika 🙂

Ako želite da pre nas imate kvartet, tamburaše ili bend, oni se mogu postaviti ispred nas i koristiti naše ozvučenje.
Mi ćemo im pružiti kompletnu tehničku podršku.

Ovo je idealna postavka za ovaj prostor. Ali naravno, ukoliko ne želite dodatne zvučnike preko puta nas, napolju ili na spratu, možemo i bez njih.

Što se nas i naše postavke tiče, mi smo u Smokvici dva sata pre početka svadbe, kako bi montirali sve i odradili tonsku probu.
Kada dođu prvi gosti, čekaće ih tiha i prijatna muzika dobrodošlice.

Ceo protokol planirate i dogovarate sa osobom iz Smokvice koja je zadužena za to, a mi tokom svadbe komuniciramo sa njom i radimo sve najave (ulazak, matičar, prvi ples, bidermajer, torta…)

Smokvica ima svoju dekorativnu rasvetu, a po želji možemo da iznajmimo dodatno osvetljenje i lightmena (2 roto glave, led parke i sl.)

Po zakonu, svi muzičari moraju da imaju važeće licence i da potpišu ugovor sa restoranom.
Pošto često radimo u Smokvici, oni već imaju naše licence, dovoljno je da im napomenete da ste angažovali nas, a mi ćemo da rešimo sve ostalo 🙂

Ukoliko želite da produžite trajanje svadbe, potrebno je da o tome obavestite i nas i osoblje Smokvice, makar pola sata pre završetka.

Takođe smo razvili i naš softver koji pomoću QR kodova koje gosti skeniraju omogućava da na lak način predlože pesmu ili žanr koji bi voleli da čuju.
Softver je izuzetno praktičan, posebno kada su u pitanju internacionalne svadbe i gosti koji ne pričaju ni Srpski, ni Engleski 🙂

Izdvojili smo neke momente sa svadbi koje smo radili u Smokvici i spojili ih u jedan Youtube video 🙂 Uživajte!

Scroll to Top