Smokvica AC

Detalji i postavka ozvučenja

Zdravo 🙂
U ovom kratkom tekstu ćemo vas upoznati sa našom postavkom u restoranu Smokvica u Airport City-ju

Postavka DJ-a je sa leve strane mladenačkog stola.
Smokvica nema svoje ozvučenje, tako da ga mi obezbeđujemo, a na vama je da izabere koje (standardno – RCF ili premium – NEXO).
I standardno i premium ozvučenje rade ISTOM snagom, ni od jednog ne zuje uši, razlika je u količini basa i “čistoći zvuka”, premium ozvučenje zvuči mnogo moćnije, masivnije, preciznije i čistije.
Mi uvek preporučujemo premium ozvučenje, ukoliko budžet dozvoljava.

Ako je mladenački sto NA SREDINI, DJ pult je levo, a glavno ozvučenje se postavlja levo i desno od mladenačkog stola, i pokriva glavni podijum. Ovo je zvučno najbolja opcija (Slika 1.)
Ako je mladenački sto DESNO, DJ pult je levo, jedan stub glavnog ozvučenja stoji između mladenačkog stola i DJ pulta, a drugi stub stoji pored ulaznih vrata i ozvučava drugi deo (Slika 2.)

Dodatni zvučnici: U prvoj varijanti koristimo dodatni zvučnik da pokrijemo stolove koji se nalaze u ćošku sale i taj zvučnik radi na manjoj snazi, da bi ljudi koji sede za stolovima mogli da komuniciraju.

Ako je lepo vreme, skup gostiju i venčanje se dešavaju ispred restorana. Tu takođe postavljamo jedan zvučnik koji radi na manjoj snazi dok se gosti skupljaju, i nakon toga služi za ozvučavanje matičara (za koga obezbeđujemo bežični mikrofon). Ako pored matičara imate i prevodioca, potrebno je da nam to najavite ranije, da bi obezbedili dodatni mikrofon.

Ovo je idealna postavka za ovaj prostor. Ali naravno, ukoliko ne želite dodatne zvučnike u ćošku sale i napolju (ako je loše vreme), možemo i bez njih.

Ako želite da pre nas imate kvartet, tamburaše ili bend, oni se mogu postaviti ispred nas i koristiti naše ozvučenje.
Mi ćemo im pružiti kompletnu tehničku podršku.

Što se nas i naše postavke tiče, mi smo u Smokvici dva sata pre početka svadbe, kako bi montirali sve i odradili tonsku probu.
Kada dođu prvi gosti, čekaće ih tiha i prijatna muzika dobrodošlice.

Ceo protokol planirate i dogovarate sa osobom iz Smokvice koja je zadužena za to, a mi tokom svadbe komuniciramo sa njom i radimo sve najave (ulazak, matičar, prvi ples, bidermajer, torta…)

Smokvica ima svoju dekorativnu rasvetu, a po želji možemo da iznajmimo dodatno osvetljenje i lightmena (2 roto glave, led parke i sl.)

Po zakonu, svi muzičari moraju da imaju važeće licence i da potpišu ugovor sa restoranom.
Pošto često radimo u Smokvici, oni već imaju naše licence, dovoljno je da im napomenete da ste angažovali nas, a mi ćemo da rešimo sve ostalo 🙂

Ukoliko želite da produžite trajanje svadbe, potrebno je da o tome obavestite i nas i osoblje Smokvice, makar pola sata pre završetka.

Takođe smo razvili i naš softver koji pomoću QR kodova koje gosti skeniraju omogućava da na lak način predlože pesmu ili žanr koji bi voleli da čuju.
Softver je izuzetno praktičan, posebno kada su u pitanju internacionalne svadbe i gosti koji ne pričaju ni Srpski, ni Engleski 🙂

Izdvojili smo neke momente sa svadbi koje smo radili u Smokvici i spojili ih u jedan Youtube video 🙂 Uživajte!

Scroll to Top